Schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

Een nare bijkomstigheid van vocht in huis is schimmel. Dit kan zich op allerlei manieren manifesteren en het gevolg zijn van condensatie, doorslaand vocht of optrekkend vocht. Schimmel staat niet alleen lelijk, het is ook schadelijk voor de gezondheid. Wij van Magic Cleaners regelen voor u dat de schimmel verdwijnt.

De oorzaken van schimmel

Schimmel wordt veroorzaakt door vocht dat niet weg kan. Dit kan zijn door slechte ventilatie in huis waardoor condensatie ontstaat wat op koude oppervlaktes zoals ramen en muren neerslaat. Het kan zijn dat door een slechte gevel met poreuze stenen dat vocht van buiten naar binnen kan komen. Soms is het ook mogelijk dat het grondwater de muren intrekt. Sommige schimmels zijn te zien, maar er zijn ook schimmels waar u geen weet van heeft en die toch schade kunnen aanrichten in uw huis en aan uw gezondheid.

De gevolgen van schimmel

Als u last heeft van schimmel, dan kan dat een boel nare gevolgen hebben. Niet alleen staat het lelijk en tast het je verf aan, het brengt ook bacteriën met zich mee die de mensen in uw woning inademen. Zo kan er meer verkoudheid ontstaan, kunt u last krijgen van hoofdpijn en misselijkheid en zullen mensen met reuma en astma meer last krijgen van hun aandoening. Ook trekken schimmels ongedierte aan zoals slakken, kakkerlakken, muizen en ratten. En voor uw huis zijn er ook gevolgen. Als hout nat wordt en gaat schimmelen en rotten zal het zijn kracht verliezen en op den duur breken. Trekt het in uw houten vloer, dan kan deze optrekken en voorgoed zijn vorm verliezen. Schimmel is schadelijk voor leidingen, muren en andere materialen in huis. Snel tijd om er iets aan te doen.

Schimmelprobleem oplossen

Wij begrijpen maar al te goed dat u voorgoed van de schimmel af wil zijn. Daarom gaan wij verder dan het verwijderen van de schimmel en het behandelen van de aangetaste ruimte. We zoeken uitgebreid naar de oorzaak van de schimmelgroei. Zijn er genoeg ventilerende mogelijkheden en worden deze ook gebruikt? Of ontstaat de schimmel door een bouwkundig gebrek aan uw gebouw? Met jarenlange ervaring en deskundige meetapparatuur achterhalen wij de oorzaak en helpen wij u voorgoed van uw schimmelproblemen af.

Geïnteresseerd? Boek onze diensten direct!